kiki's VVE

  • Social Media

kiki’s VVE

kikibeerlogoKIKI is een Veelzijdig Educatie programma voor gastouders en kinderopvang, waarin ‘ontwikkelingsstimulering voor elk kind centraal staat. Met hulp van de beer Kiki voert de pedagogisch werker activiteiten uit die vier ontwikkelingsgebieden van een kind stimuleren: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal, Rekenprikkels.

 

Bent u aangesloten bij Gastouderbureau Boelie en heeft u 5 of meer vraagouders gekoppeld aan ons Gastouderbureau? Wij vergoeden uw maandabonnement! 

U dient zelf een abonnement af te sluiten bij Kiki. Wij ontvangen uw factuur van Kiki welke wij vergoeden.

 

De activiteiten zijn verbonden door thema’s; de doorlooptijd van een thema is één maand. Iedere maand ontwikkelen we een thema: handleiding met informatie, instructie en werkmateriaal. Voor ouders is een thema-brochure digitaal beschikbaar waarmee ontwikkelingsgerichte activiteiten in de thuissituatie worden gestimuleerd. Een gastouders werkt zelfstandig aan een thema met behulp van de handleiding, al dan niet ondersteund door de trainingen of het boek KIKI, Kansen in kinderen. In tien trainingsavonden of 5 trainingsdagen kan de gastouder verdiepingskennis krijgen en daarmee het door KIKI erkende certificaat ‘VVE KIKI voor gastouders’ behalen. Kinderopvangorganisaties kunnen dezelfde trainingen volgen en aan de slag als door KIKI erkend kinderdagverblijf ‘Kansen in Kinderen, Ontwikkelingsstimulering voor elk kind!’

 

Voor de onderbouwing van KIKI is gebruikt gemaakt van diverse onderzoeksresultaten van met name P. Leseman en A. de Haan (Universiteit Utrecht) en M. Groeneveld (Universiteit Leiden) herkenbaar. Dit geldt ook voor de wetenschappelijke modellen van Marianne Riksen-Walraven (vier pedagogische basisdoelen), het NCKO (interactievaardigheden) en Vversterk (ontwikkelingsdomeinen).

 

Het KIKI-materiaal is input voor de eigen aanpak en inzet van de gastouder of kinderopvang. De manier waarop zij hiermee omgaat in haar autonome werksetting is een wezenlijke factor voor succesvol gebruik en daarmee voor het realiseren van het doel: ondersteunen en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen.

We blijven KIKI  ontwikkelen en onderzoeken naar de manier waarop gastouders en kinderopvang deze methodiek inzetten en naar effectiviteit van deze aanpak voor de ontwikkeling van kinderen.

 

Met Kansen in kinderen hopen we iedere gastouder, ouder en pm-ers handvatten, een leuk stimulerend programma en de kinderen, een grote vriend te geven!

 kikibeerlogo2

“Kansen in kinderen” ontwikkelingskansen voor ieder kind!

KIKI is net als een aantal andere programma’s ‘erkend’ als goed onderbouwd programma door het NJi.  KIKI is als enige programma voor de gastouderopvang opgenomen in de databank van Methodiek Pedagogische Kwaliteit omdat KIKI voor ieder kind is en zich richt op gastouderopvang en kleinschalige kinderopvang.

 

“De methodiek is goed uitgewerkt, overdraagbaar en onderbouwd door een gedegen betoog, dat gebaseerd is op relevante bronnen en praktijkervaringen.” NJi

 

Bron: www.kiki-s.nl

 

U kunt zich inschrijven op de website van Kiki, klik hier om daar naar toe te gaan.