Ik ben een

Werkwijze

Gastouderopvang is opvang die helemaal is afgestemd op u en uw kind. Uw kind wordt iedere dag opgevangen door een en dezelfde gastouder. De gastouder kan zo precies op de behoeftes en de ontwikkeling van uw kind inspelen. Uw kind zal zich daarom snel vertrouwd voelen bij de gastouder. De opvang is ook afgestemd op uw wensen. Uw gastouder vangt uw kinderen op tijden op dat u daar behoefte aan hebt. Wordt het een keer iets later, omdat een vergadering uitloopt, of heeft u flexibele opvang nodig omdat u in de zorg werkt? Dat is geen probleem, want de meeste gastouders zijn erg flexibel. Om de perfecte opvang te vinden voor uw kind zullen we de volgende stappen met u doorlopen.

Wensen in kaart brengen

Allereerst is het belangrijk dat u uw wensen in kaart brengt. Wilt u dat er andere kinderen aanwezig zijn tijdens de opvang? Geeft u de voorkeur aan een gastouder die een bekende van u is, of wilt u liever gebruik maken van een gastouder uit ons bestand? Over welke faciliteiten moet een gastouder beschikken? Wilt u opvang bij u thuis of bij de gastouder? Op welke dagen en tijden heeft u opvang nodig? Wanneer u uw wensen op een rijtje hebt, kunt u sneller en gerichter een gastouder vinden.

Gastouder vinden

Zodra u weet waar u naar op zoek bent, kunt u contact opnemen met ons. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte gastouder. Kijk op de pagina gastouder vinden hoe we te werk gaan of check alvast onze Gastouder Gids. Heeft u al een gastouder gevonden, dan kunt u zich samen inschrijven bij Boelie. Wij controleren of uw gastouder al in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan zorgen wij ervoor dat uw gastouder ingeschreven wordt en voor u aan de slag kan. Lees hier meer over de eisen aan gastouders.

*Nog niet al onze gastouders hebben een profiel aangemaakt. Mocht er voor u geen geschikte gastouder tussen zitten, dan kunt het beste even contact met ons opnemen.

Kennismaken en afspraken maken

Zodra u een gastouder hebt gevonden, kunt u kennismaken. Onze gastouders vinden het leuk wanneer u een kijkje komt nemen. Als u dit doet wanneer er kinderen aanwezig zijn, krijgt u gelijk een goede indruk van de sfeer. Is de kennismaking geslaagd en heeft u na afloop een goed gevoel, dan kan er overgegaan worden tot de daadwerkelijke koppeling. U ontvangt van Boelie mail met daarin verschillende formulieren. Hier zit ook een uitleg bij hoe u kinderopvangtoeslag aan kunt vragen. Alle afspraken worden formeel in deze formulieren vastgelegd en worden (digitaal) verstrekt aan u en uw gastouder.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Wanneer u gebruik maakt van een gastouder via Boelie heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Via dit programma van de Belastingdienst kunt u eenvoudig uw toeslag aanvragen. Doet u dit op tijd, want het duurt enkele weken voordat de Belastingdienst de toeslag uitkeert. Het is jammer als u dit aanzienlijke bedrag moet voorschieten. Komt u er niet uit? Dan helpen wij u graag met de aanvraag. Houd u er wel rekening mee dat u het LRK registratienummer van uw gastouder nodig heeft bij het aanvragen van uw toeslag. U kunt deze hier vinden of vraag het aan uw bemiddelaar.

Tip: Bij het aanvragen van u toeslag mag u ook de kosten van ons gastouderbureau opgeven bij de belastingdienst. Stel u neemt 100 uur af per maand, dan kunt u € 0,28 optellen bij het uurtarief van uw gastouder.

Opvang evalueren

Wanneer de opvang eenmaal loopt, vinden er regelmatig evaluaties plaats tussen u, de gastouder en eventueel uw bemiddelaar. Tijdens deze gesprekken wisselt u ervaringen uit en worden, indien nodig, afspraken aangepast aan veranderde omstandigheden en de ontwikkeling van uw kind.

Contactformulier

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Vul de onderstaande gegevens in.